سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سیاست

توافقنامه ژنو و مداقه ای در آن

    نظر

سلام به همه ی دوستان

خب به سلامتی و میمنت توافقی حاصل شد و  لااقل دست رئیس جمهور محترم را در برگزاری نشست خبری باز کرد آخه 100 روز گذشت و آبی گرم نشد که نشد و خب باید گزارش داد و این توافق که انشاالله در مجلس شورای اسلامی دقیق بررسی و تصویب خواهد شد ، توانست مرهمی باشد واسه دولت یازدهم که بگوید کاری کرده ایم ... والا در مسائل اقتصادی که مشکلی حل نشده هیچ ،  خیلی از اقدامات مثبت و سازنده دولت قبلی هم  کنار گذاشته شده یا می شود (در زمان مناسب)!

یک مقایسه بین تعهدات ایران و تعهدات 1+ 5 در زیر نمایش داده شده . ببینید و انصاف بدهید :

تعهدات ایران :

1.       196 کیلوگرم اورانیم 20 درصد ایران کلا خنثی می شود. ایران می تواند  نیمی از  آن را بصورت اکسید برای راکتور تحقیقاتی تهران استفاده نماید.

2.        غنی سازی بالای 5 درصد کلا تعلیق می شود.

3.        فعالیت در اراک و نطنز و فردو گسترش نمی یابد.

4.        در نطنز ماشین جدید نصب نمی شود.

5.        ماشین های جدید نصب شده ولی فعال نشده، فعال نمی شود.

6.        ماشین های خراب در فردو و نطنز صرفا با ماشین هایی از همان نوع جایگزین می شود.

7.       4 آبشار  در فردو اورانیوم را تا 5 درصد غنی می کند.

8.       12 آبشار دیگر در فردو فعال نمی شود.

9.       در فردو ارتباطی بین آبشارها برقرار نمی شود.

10.    در اراک آب سنگین به تاسیسات حمل نمی شود.

11.    هیچ نوع فعالیت بازفرآوری انجام نمی شود.

12.    هیچ نوع تاسیسات بازفرآوری ساخته نمی شود.

13.    راکتور اراک سوخت گذاری نمی شود.

14.    سوخت جدید برای راکتور اراک تولید نمی شود.

15.    سوخت تولید شده برای راکتور اراک تست نمی شود.

16.      مواد 5 درصد (بیش از 10 هزارکیلوی فعلی) که در آینده تولید می شود اکسید خواهد شد.

17.    اطلاعات مربوط به طرح‌ و نقشه‌های ایران برای تأسیسات هسته‌ای به آژانس ارائه می شود.

18.     توصیف و شرحی کامل از ساختمان هر یک از سایت‌های هسته‌ای ارائه می شود.

19.     توصیف و شرحی کامل از گستره عملیات‌های هر یک از تأسیساتی که به طور خاص به فعالیت‌های هسته‌ای مشغول هستند ارائه می شود.

20.     ارائه اطلاعات در مورد معادن

21.     ارائه اطلاعات درباره شرکت‌های نورد اورانیوم

22.    ارائه اطلاعات درباره منبع مواد

23.     نهایی کردن توافق درباره پادمان ها در اراک

24.     دسترسی به بایگانی دوربین های آفلاین

25.     دسترسی به کارگاه های مونتاژ

26.    دسترسی به تولید چرخنده های سانتریفیوژ

27.    عدم تولید ماشین بیشتر در کارگاه ها جز برای جانشین

تعهدات 1+5 :

1.       فراهم کردن امکان ماندن صادرات نفت ایران در حد فعلی و توقف روند کم کردن 20 درصد از آن هر 6 ماه و دریافت مقدار مورد توافقی از پول نفتی که از این پس فروخته می شود.

2.       برقراری بیمه حمل و نقل برای صادرات نفت ایران با میزان فعلی

3.        تعلیق تحریم صادرات پتروشمی ایران

4.        تعلیق طلا و فلزات گرانبها

5.       تعلیق تحریم خودرو

6.       تعلیق تحریم قطعات هواپیما

7.        تعلیق تحریم خطوط هوایی بویژه ایران ایر

8.       عدم اعمال تحریم جدید در شورای امنیت

9.       عدم اعمال تحریم جدید در اروپا

10.    عدم اعمال تحریم جدید در امریکا

11.     ایجاد یک کانال مالی با استفاده از عواید نفتی خود ایران که در خارج از این کشور مسدود شده برای خرید محصولات خوراکی و کشاورزی، دارو، ادوات پزشکی و خسارات پزشکی که در خارج بر ایران تحمیل شده است.

 و اما چند نکته مهم را باید ذکر کرد  :

 1- حق غنی سازی :  در توافقنامه ژنو، دو بار به حق غنی‌سازی ایران اشاره شده است که بر اساس جملات آن حق غنی‌سازی ایران در گام نهایی که زمان آن نامعلوم و درازمدت است، محدود به گزاره‌های ذیل است:

اول، تعریف مشترک (دو طرفه)

دوم، محدودیت‌های عملی

سوم، اقدامات شفاف‌ساز

چهارم، انطباق با نیازهای عملی

پنجم، محدودیت‌های مورد توافق

ششم، دامنه، سطح فعالیت، ظرفیت، ذخایر و محل‌های محدود و مشخص که طبعا باید به صورت دوجانبه تعیین شوند.

در این خصوص نکات زیر را باید ملحوظ داشت:

الف – با این توافقنامه تعریف حق غنی‌سازی ایران از چارچوب صرف ان‌‌پی‌تی خارج شده و جنبه بین‌المللی خواهد یافت.

ب - مفاهیم «نیازهای عملی و محدودیت‌های عملی» مفاهیمی غیرروشن و تفسیرپذیر است. طرف غربی در مسیر ابداع تعریف مشترک، قادر خواهد بود از این دو مفهوم برای تحدید حق غنی‌سازی ایران استفاده کند. به‌طور مثال، ایران در تعریف میزان غنی‌سازی مورد نیاز خود، عملا نظر طرف‌های بین‌المللی را بر اساس این توافق به‌رسمیت شناخته است. آنها می‌توانند به این نتیجه برسند که چه مقدار غنی‌سازی مورد نیاز ایران است و بدون توافق آنها غنی‌سازی برای ایران قابل تعریف نیست.

ج – دوره‌ای که ایران باید محدودیت‌های غنی‌سازی را بپذیرد نامشخص است. اگر این محدودیت‌ها برای یک دوره مشخص و معقول باشد شاید بتوان آن را پذیرفت اما اگر معلوم نباشد که محدودیت‌ها تا کی ادامه دارند، غیر قابل پذیرش است.

بر این اساس و در یک کلام، توافقنامه از این جهت که به برنامه (نه حق ) غنی‌سازی ایران اشاره کرده، مثبت است اما از آن رو که آن را به محدودیتهایی فراتر از ان‌پی‌تی مقید کرده، مبهم است. ابعاد این ابهام قطعا باید در مذاکرات جامع زدوده شوند. البته اگر طرف غربی به زدودن آنها تن دهد؛ چون قطعا این عبارات را بیهوده در توافق نگنجانده‌ است!

2- قابل تمدید بودن دوره 6 ماهه توافق

در پاراگراف اول بخش مربوط به گام اول آمده است: «گام اول دارای دوره زمانی شش ماهه خواهد بود و با توافق متقابل قابل تمدید می‌باشد.» سوال اینجاست که اگر مبنای گام اول اعتمادسازی است، چرا زمان آن قابل تجدید است؟!

با این عبارت طرف غربی گفته است که ممکن است 6 ماه محدودیت، برای اعتماد به ایران کافی نباشد. در ضمن طرف مقابل این حق را یافته است که با پایان 6 ماه دوباره بر تجدید آن اصرار ورزد. اگرچه ایران حق دارد نپذیرد اما همین مساله می‌تواند روند مذاکرات را دچار چالش کند.

3- از دست رفتن ابزار اصلی چانه‌زنی در مذاکرات جامع

اصلی‌ترین ابزار چانه‌زنی ایران در مذاکرات، «ذخایر اورانیوم 20 درصدی» بوده است. بر اساس توافق 6 ماهه، در همین دوره نیمی از ذخایر 20 درصدی به میله سوخت تبدیل شده و نیمه دیگر ترقیق می‌گردد. در چنین شرایطی ابهام اینجاست که برای امتیاز گرفتن از طرف غربی در مذاکرات جامع کدام ابزار باقی مانده است؟ مبادا طرف غربی برای دادن امتیازات هسته‌ای در مذاکرات جامع بتواند به مسائل غیرهسته‌ای ورود کند!

4- روسیه و چین و تحریم‌های یک‌جانبه غرب

روسیه و چین در مواضع رسمی خود با تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران مخالف بوده‌اند. نکته جالب در این توافق 6 ماهه آن است که برای اولین بار روس‌ها و چینی‌ها امضای خود را بر روی سندی گذاشته‌اند که عملا تحریم‌های یک‌جانبه را به‌رسمیت می‌شناسد و آنها را محل معامله و چانه‌زنی قرار داده است. این یعنی آنکه شاید دور زدن این تحریم‌ها و یا عدم پذیرش آنها از این پس برای مسکو و پکن کار ساده‌ای نباشد و دست‌کم برای آنها هزینه دیپلماتیک داشته باشد.

نتیجه :
به هر روی توافقنامه ای که در ژنو امضا شد، به صورت دوفاکتو و نه دوژور، حق غنی‌سازی ایران را به‌رسمیت شناخته است و قرار است پس از طی گام نهایی، این شناسایی به حالت دوژور درآید.
درخصوص این توافقنامه ابهاماتی مطرح است که جا دارد مورد مداقه و پاسخ‌گویی قرار گیرد اما به‌هرحال، می‌توان این توافقنامه را نقطه شروع دانست و بر مبنای آن به بهبود تدریجی وضعیت مبادرت ورزید. این مهم می‌طلبد تا در مذاکرات جامع، ضمن حفظ خطوط قرمز تعیین شده از سوی نظام اسلامی، از تمام ابزارهای دیپلماتیک استفاده شود و بخصوص در تدوین  سند توافقنامه همه جنبه های فنی مورد توجه قرار گیرد تا هزینه های ناخواسته برای کشور ایجاد نکند و به صورت حداکثری منافع ملی را تامین نماید.  


روحانی از طرفدارانش بخواهد یارانه نقدی نگیرند

    نظر

سلام

ظاهرا دولت یازدهم در پرداخت یارانه ها که قولش را به مردم داده بود کم آورده اما نمیخواهد مردم این دولت را عامل نپرداختن یارانه ها بدانند لذا سخت در تکافو و تفکر است تا راهی بیاندیشد . در جدیدترین نظرهای ارائه  شده آمده است :
بهترین راهکار در حال حاضر اتخاذ تصمیمات و فراهم آوردن شرایطی برای انصراف داوطلبانه مردم از دریافت یارانه نقدی است. به دلیل اینکه حذف 20-15 میلیون نفر در یک برهه کاملا کوتاه (3-2ماه) امری غیرممکن بوده و از لحاظ متغیرهای اقتصادی تقریباً محال است توصیه می شود رئیس جمهور محترم به زودی در یک برنامه تلویزیونی حاضر شوند و به مردم توضیح دهند که دولت ایشان دیگر قادر نیست به تمام ایرانی ها یارانه نقدی بدهد و از مردم بخواهد تا حداقل آنهایی که به ایشان رای داده اند از دریافت نقدی یارانه منصرف شوند. به نظر تنها راهکار در یک برهه کوتاه همین خود انصرافی است اما به این روش رئیس جمهور شخصاً وارد میدان شده و از توان محبوبیت خود استفاده کند؛ بدون شک رئیس جمهور با این توان و سرمایه اجتماعی خود به تنهایی می تواند حداقل چند میلیون را از دریافت یارانه نقدی منصرف کند. پس از همین الان باید شروع کرد. 


هاشمی ، انتخاب استانداران و تغییرات قطاری!

    نظر

بعد از روی کار آمدن هر دولتی، مهمترین بحثی که کارشناسان برای استقرار مناسب و شایسته دولت مطرح می‌کنند، عدم دخالت سیاسیون در عزل‌و نصب ها و همچنین فرصت دادن به دولت برای تصمیم‌گیری در انتخاب مدیران است. دولت جدید به عنوان دولت یازدهم نیز در حالی از این قاعده مستثنی نیست که برخی که خود را به اصطلاح حامی دولت می‌خوانند برای انتخاب مدیران، دولت را تحت فشارهای سیاسی قرار داده‌اند.
در همین راستا، اکبر هاشمی‌رفسنجانی در دیدار اعضای شورای مرکزی خانه‌های صنعت، معدن و تجارت ایران، گفته است: اصلاح امور، نیاز به تدبیر دارد، البته طولانی شدن زمان انتخاب استانداران و دیگر مدیران استانی و شهرستانی هم به صلاح دولت فعلی و مردم نیست.
انتخاب استانداران وظیفه ذاتی وزارت کشور و دولت است و لذا هرگونه دخالت در این زمینه به گفته کارشناسان دخالت در امور اجرایی جهت اعمال نفوذ و کسب سهمیه سیاسی تلقی می‌شود که علاوه بر  مداخله‌جویی، نوعی توهین به دولت نیز محسوب می‌شود.
جالب است! با اینکه یکی از انتقادات رئیس جمهور در مناظرات انتخاباتی تغییر اتوبوسی افراد با تغییر دولت بود، بد نیست بدانید در دو ماه ابتدایی دولت یازدهم 460 عزل و نصب در سطح مسئولین کشوری  انجام شده که نشان می دهد بطور متوسط روزی بیش از 7 مسئول کشوری تغییر کرده است . ظاهرا تغییرات در ماه از یک اتوبوس گذشته و به تغییرات قطاری تبدیل شده است! راستی ظرفیت قطار چند نفر است؟ 


کیهان خوب نوشت!

    نظر

حسین شریعتمداری درباره سفر رئیس جمهور به امریکا مطالبی نوشت که قسمتی از آن چنین است :

((آخرین بخش از سفر نیویورک که باید آن را تأسف‌بارترین پرده و بزرگترین امتیازی دانست که رئیس‌جمهور محترم کشورمان به حریف داده است، مکالمه تلفنی ایشان با رئیس‌جمهور آمریکاست که در آخرین دقایق حضور رئیس‌جمهور کشورمان در نیویورک و هنگام ترک آمریکا به سوی ایران صورت پذیرفته بود. این رخداد از دو زاویه قابل ارزیابی است؛


الف: خانم سوزان رایس، مشاور امنیت ملی آمریکا بلافاصله بعد از انجام مکالمه تلفنی یاد شده در مصاحبه با سی.ان.ان گفت؛ تماس تلفنی با اوباما به درخواست آقای روحانی صورت پذیرفته و تاکید کرد این درخواست برای ما تعجب‌آور بود. رایس می‌گوید؛ ما در اوایل هفته که اوباما در نیویورک بود تمایل خود را برای ملاقات وی با روحانی اعلام داشتیم اما طرف ایرانی نپذیرفت، ولی امروز - جمعه - در کمال تعجب از طرف آنها با ما تماس گرفته و اعلام شد که رئیس‌جمهور روحانی تمایل دارد در حالیکه می‌خواهد از نیویورک خارج شود با اوباما تماس تلفنی داشته باشد. از سوی دیگر‌ اما، آقای روحانی هنگام ورود به تهران اعلام کرد که درخواست مکالمه از سوی آمریکا بوده است.


و اکنون سوال این است که اگر درخواست مکالمه از سوی آقای روحانی بوده است، آیا نسبت دادن آن به آمریکایی‌ها با شعار «دولت راستگویان» در تناقض نیست؟! و چنانچه این درخواست از سوی آمریکایی‌ها بوده است، نشان‌دهنده آن است که دولت آمریکا حتی در حد و اندازه اعلام‌نظر درباره یک مکالمه تلفنی هم صداقت نداشته و قابل اعتماد نیست، بنابراین پرسش بعدی آن است که جناب روحانی و هیئت‌ بلندپایه همراه ایشان با چه تحلیل و تفسیری از ضرورت اعتماد به آمریکا یاد کرده و با آنهمه تبلیغات گسترده و پرحجم از تعامل اعتمادساز آمریکا به عنوان یکی از دستاوردهای سفر نیویورک یاد می‌کنند؟! و این چه «گام اعتمادسازی»! است که هیچیک از طرفین تماس حاضر نیستند مسئولیت آن را برعهده بگیرند؟!


ب: ممکن است گفته شود مگر یک تماس تلفنی صرفنظر از آن که کدام طرف در انجام آن پیشقدم شده است، چه امتیازی برای حریف تلقی می‌شود که در این‌باره باید گفت؛ آمریکا طی سی و چند سال گذشته و مخصوصا طی چند سال اخیر به مذاکره با ایران اسلامی نه برای حل و فصل مسائل فیمابین بلکه به «مذاکره برای مذاکره» نیاز مبرم و حیاتی داشته است، چرا که به وضوح می‌داند و بارها به صراحت اعتراف کرده است که انقلاب‌های اسلامی منطقه و نهضت‌های مقاومت از ایستادگی ایران اسلامی الگو گرفته‌اند بنابراین بلافاصله پس از مذاکره، می‌تواند انجام آن را با این پیوست برای دنیا و جهان اسلام - یعنی عقبه استراتژیک جمهوری اسلامی ایران - فاکتور کند که اگر الگوی شما ایران است، جمهوری اسلامی ایران نیز در نهایت و پس از سی‌ و چند سال مقاومت چاره‌ای جز تسلیم شدن در برابر آمریکا و متحدانش نداشته است! فقط نگاهی به انبوه تفسیرها و تحلیل‌ها و گزارش‌های منتشر شده از سوی رسانه‌ها و مقامات آمریکایی‌ و صهیونیستی بیندازید و ببینید که چگونه از مکالمه تلفنی مورد اشاره با عنوان «تسلیم ایران اسلامی»! و ضعف و ناچاری ناشی از فشار تحریم‌ها یاد کرده‌اند؟!))

کل مطلب جالب است . بخوانید 


جوابیه سرلشکر سلیمانی به اوباما

    نظر

سردار سرلشکر قاسم سلیمانی  در کنگره شهدای دفاع مقدس استان کرمان اظهار داشت: اینکه اوباما می‌گوید ما به دنبال براندازی جمهوری اسلامی ایران نیستیم به این علت است که نمی‌توانند براندازی کنند.
وی بیان کرد: تمام تلاش آمریکا تا به امروز برای براندازی نظام جمهوری اسلامی بوده است. وی خطاب به آمریکایی‌ها گفت: ضلع مهم تلاش شما تا به امروز برای مقابله با جمهوری اسلامی بوده است.
سردار سلیمانی تصریح کرد: اینکه می‌گویید به دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی نیستیم، این سخن اظهار لطف نیست بلکه اعلام ناتوانی است، شما نتوانسته و نمی‌توانید در پی براندازی نظام جمهوری برآیید.
سلیمانی افزود: آمریکا در 35 سال گذشته ناجوانمردانه‌ترین و بدترین اقدامات را علیه نظام جمهوری اسلامی انجام داده است که این سابقه در ذهن ملت باقی می‌ماند.
وی ابراز داشت: شما حتی برای خرید دارو توسط ملت ایران محدودیت قائل می‌شوید.
این یادگار دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد:‌ اینکه می‌گویید در فکر براندازی نظام نیستید وقتی قابل قبول است که آثار این حرف اوباما از سیاست آمریکا محو شود.


موج سواری احزاب اصلاح طلب

    نظر

عصر دیروز خبری مبنی بر نامه 31 حزب اصلاح طلب به رئیس جمهور امریکا منتشر شده بود که در این نامه آمده است:

«از رییس جمهور آمریکا جناب آقای اوباما ، نمایندگان کنگره، احزاب، تشکل ها، نهاد های مردم نهاد و نخبگان آن کشور درخواست می نماییم تا با ورود موثر به موضوعات مورد علاقه دو ملّت و
تلاش در جهت رفع تحریم ها بر علیه ایران، زمینه گفتگوی بدون پیش شرط و از موضع برابر دو کشور را با احترام به حق و حقوق مسلم هر دو ملت فراهم نمایند.»

متن کل نامه را ببینید 

البته بعضی ها امضاء خود و حزب متبوعشان را تکذیب کرده اند که فعلا بحث ما این مقوله نیست ، گرچه آنهم در جای خود جای بحث بسیار دارد...

موضوع مهم ، موج سواری آقایان است ، ظاهرا آقایان محترم بوی کباب شنیده اند و فکر کرده اند از این سفره ، هم متنعم شوند و هم متبرک ، غافل از آنکه بقول معروف : «خر داغ می کنند، کبابی در کار نیست»... 

در این چند سال که تحریم ها شروع شده خبری از نامه و اعتراض و کمپین نبود و کسی حرفی نمیزد اما اینک که با تدبیر رهبر معظم انقلاب و صلاحدید ایشان و با یادآوری "نرمش قهرمانانه" اجازه دیپلماسی فعال تر صادر گردیده و رئیس جمهور عازم نیویورک شده است و با توجه به افول قیمت های دلار و سکه و خودرو و ملک و ... بعضی زمان را برای بهره برداری ، مناسب دیده و خواستند ازاین موج ، سواری بگیرند و کم شدن تحریم ها را به اسم خود مصادره کنند تا ای بسا در انتخابات های آینده از آن بهره برداری لازم را ببرند . غافلند از اینکه ملت ایران فهیم تر از این حرفها بوده و گول این بازی های سیاسی و موج سواری ها را نخواهند خورد . والعاقبه للمتقین

 


تولی و تبری!

    نظر

سلام

تولی و تبری همانگونه که میدونید دوست داشتن دوستان خدا و دشمن داشتن دشمنان خدا معنا شده است . جزو فروع دین ماست و هم ردیف نماز و روزه و ... قرار دارد. جالب است که میبنیم برخی آقایان تمام هم و غمشان دوستی با دشمنان خدا و دشمنی با دوستان خداست! با برادر مسلمان شیعه ی هم وطن خویش دشمن اند و هر حرفی از سوی او بیان شود خطاست و باید با شدیدترین وجه من الوجوه پاسخ داده شود! اما دشمنان قسم خورده با کوچکترین سخن نرم مورد توجهشان قرار می گیرند و چنان تولایی برای آنها به خرج می دهند که بیا و ببین. خلاصه تبری ایشان از دوستان خداست و تولای ایشان با دشمنان خدا ... شنیده بودم امام عصر (عج) که انشاءالله ظهور کنند دین پیامبر اکرم (ص) را عرضه میکنند، همه میگویند دین جدید عرضه شده است! در حالیکه دین جدید نیست بلکه آنقدر در دین محمد صلی الله علیه و آله و سلم دستکاری کرده اند که همان دین جدید به نظر می رسد ... خدا عاقبتمون را بخیر کنه 


سوریه و فراموشی تحولات مصر

    نظر

متاسفانه نظام سلطه با اجرای یک بازی کثیف و از قبل برنامه ریزی شده مرسی و اخوان المسلمین را از صحنه تحولات مصر کنار گذاشت ، بسیاری از رهبران آنها را بازداشت کرد. مبارک را آزاد کرد و در ادامه با راه انداختن قضیه حمله به سوریه اقدامات وحشیانه ارتش مصر که در راستای اهداف رژیم اشغالگر قدس و امریکا و دیگر متحدانش قدم برداشتند را در بوته فراموش قرار داد. شاید امریکا و هم پیمانانش هرگز به سوریه حمله نکنند و شاید حمله ای نیز بصورت محدود انجام گیرد و یا زمان حمله را به آینده موکول کنند  اما بهره برداری های لازم از آن انجام گرفت و سعی کردند انقلاب نصفه نیمه مصر خاموش کنند. امیدوارم امت اسلامی و مردم غیور مصر باز هم بپا خیزند و آتش زیر خاکستر آنها باز هم شعله ور شود و کار را این دفعه یکسره نمایند و اگر انقلابی انجام می دهند آنرا به انتها برسانند و قضیه سوریه که آن هم مهم است باعث فراموشی دیگر بلاد اسلامی و از جمله مصر نشود.


آقای دکتر ولایتی پیمان نشکنید!

    نظر

چند نکته درباره انتخاب اصلح :
انصافا و از روی عقل و شعور سیاسی واجب سیاسی است که قالیباف و جلیلی بمانند و ولایتی باید انصراف بدهد چرا که ولایتی در نظرسنجی ها افت قابل ملاحظه ای کرده است. ولایتی زمانی رتبه دوم نظرسنجی ها را داشت. ماندن وی در صحنه و عهد شکنی در ائتلاف سه گانه به این دلیل بود که تصور می کرد به دور دوم می رود. امروز که وضعیت اقبال وی در نظرسنجی ها تنزل کرده است منطقی است که به نفع جریان اصولگرائی کنار بکشد. بخش عمده ای از رای ولایتی به سبد اصولگراها ریخته می شود. از طرفی اگر سریع تر انصراف بدهد بعد از چند دهه کار سیاسی ، خاطره یک پیمان شکن از خود بر جای نخواهد گذاشت.
و اما رای دادن به روحانی هدر دادن رای است چرا که فارغ از همه نقاط مثبت و منفی حسن روحانی، شرایط کشور و ترکیب نهادهای مدنی و غیر مدنی در حاکمیت نشان می دهد که یک اصلاح طلب، قدرت پیشبرد این اهداف را نخواهد داشت. کشور در شرایط فعلی نیازمند اصلاحات حساس و تدریجی و متناسب با ظرفیت نهادهای قانونی و مطالبه مردمی است . این اصلاحات توسط جریانی باید انجام شود که نیروهای مقاوم مدنی و غیرمدنی در مقابل آن کمتر توان جولان و زورآزمائی داشته باشند. حسن روحانی و تیم اصلاحات با فرض فهم درست از این نوع اصلاحات، نمی تواند این بار مهم را بدوش کشد چرا که مقابل جریان مخالف از مشروعیت لازم برخوردار نیست. جنگ فرسایشی دولت روحانی با نیروهای مقاومت داخلی، اصلاحات را به حاشیه می برد.


انتقام هاشمی رفسنجانی

    نظر

هاشمی رفسنجانی از هر دو جناح بزرگ کشور ضربه های سختی خورده است. اصلاح طلبان که حضور خود را در عرصه ی سیاست کشور در سال 76 مرهون الطاف هاشمی رفسنجانی بودند نمک خوردند و نمکدان شکستند. آنها پس از به پیروزی رسیدن محمد خاتمی مست از قدرت شدند و یادشان رفت که خاتمی دست پرورده ی هاشمی است و بنای تخریب او را گذاشتند و با عالیجناب سرخپوش خواندن وی ، بی معرفتی خود را به اثبات رسانیدند و در ادامه در انتخابات مجلس ، تیر آخر را به وی زدند و مدعی تقلب و حضور متقلبانه وی در مجلس شورای اسلامی شدند تا جائیکه وی ناگزیر به استعفا گردید...
اصولگرایان نیز در خیلی مواضع خود یادشان رفت که هاشمی رفسنجانی عضو جامعه روحانیت مبارزاست و کار را در تخریب وی (که البته در بسیاری از جاها بخاطر عملکرد شخص وی بود) به انتها رسانیدند و حتی وی را از کرسی ریاست مجلس خبرگان رهبری به زیر کشیدند و اجازه خواندن خطبه های نماز جمعه از وی سلب گردید و فرزندانش یا فراری شدند یا محکوم و ...
اینک روز انتقام هاشمی فرا رسیده است . او جهت انتخابات ریاست جمهوری احراز صلاحیت نشد که الحق و الانصاف درست بود. البته زیاد هم ناراحت نشد چون دیگر توان اجرایی لازم را نداشت و با اینکارسدی برای عدم احراز صلاحیت مشایی و خالی کردن دست احمد نژاد ایجاد کرد. اما با دستانی پر به عرصه ی انتخابات آمد!
ولایتی ، عارف ، قالیباف ، روحانی ، رضایی و حتی غرضی شش نفری هستند که هنوز لیدر بودن هاشمی رفسنجانی را قبول دارند و گوش به فرمان او هستند. فشار هاشمی بر خاتمی باعث انصراف اجباری عارف شد تا عرصه بر اصولگرایان تنگ تر شود.
بعضی می گویند  دستور بعدی انصراف ولایتی است تا زمینه رای حداکثری برای قالیباف یا روحانی فراهم شود و ایندو یا مستقیما رئیس جمهور شوند و یا با رفتن به دور دوم یک بازی برد - برد را برای هاشمی رفسنجانی رقم بزنند و اما یادمان نرود که و مکروا و مکر الله والله خیر الماکرین ...
البته گردش نخبگان در عالم سیاست یک مزیت و حسن نظام مردم سالار دینی است که جلو خودکامگی و انحصار را می گیرد و با توجه به سکانداری کشتی انقلاب توسط مقام معظم رهبری هریک از این شش نفر که رئیس جمهور شود بایستی بر فرمایشات ایشان گردن نهد اما چه بهتر که اصلح ترین آنها این مهم را عهده دار گردد.نظر بنده اینست که دکتر سعید جلیلی با اخلاص، تقوا و معصومیتی که دارد ای بسا مهرش بر دل مردم افتاده و بتواند زمام امور اجرایی کشور را برعهده گرفته و بساط عدالت را در جامعه پراکنده نماید  والله اعلم